top of page
bo smiler lidt.jpg

Bo StiefKomponist, kapelmester, bassist, producer, mentor

Biografi: Bio

Priser

1988
Årets Musikmenneske af B.T.

1988
jassprisen i Holstebro

1990
DJBFA´s (Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer) hæderspris

1993
Karrebæksminde Jazzpris

2005
Django D’or hædersprisen

2011
Ben Webster prisen

2013
Lasse Helner Prisen

Biografi: Liste
Biografi: Liste

Fra begyndelsen

Bo Stief startede sit musikalske liv som 17-årig i det legendariske Jazzhus Montmartre. Han akkompagnerede her navne som Ben Webster, Stuff Smith, Roland Kirk, Yusef Lateef, New York Contemporary Five, Dexter Gordan, Roy Eldrige, Dollar Brand, Kenny Dorham, Harry Sweets Eddison, Kenny Drew og mange andre. 


I 1966 tog Don Cherry Bo Stief med i sin kvintet, med blandt andre Gato Berberi, rundt i Europa.

Bo Stief er den kunstner, der har spillet flest gange på Jazzhus Montmartre - både i St. Regnegade og i Nørregade.

 cohn sims parlan22489962_10214705340211
Biografi: Om

Jazzhus Montmartre

Stief var i 2011 med til genåbningen af Jazzhus Montmartre i St. Regnegade, og har tidligere været en del af det kunstneriske råd. Derudover er han den musiker, der har spillet flest gange i Jazzhus Montmartre i Store Regnegade og Nørregade. De fleste af Bo Stiefs projekter spiller deres jobs i København i Montmartre. 
Det er blevet en tradition, at Stief fejrer Niels Henning Ørsted Pedersen med en koncert hvert år omkring NHØP’s fødselsdag i Montmartre.

griffin tootie heath bo dexter gordongam
Biografi: Om
Bo - Palle, Entrance, Roskilde 1977 kopi

Samarbejde med Palle Mikkelborg

Bo Stief har siden 1965 til i dag  samarbejdet med Palle Mikkelborg. Blandt andet i Riel/Mikkelborg kvintet, der vandt førsteprisen ved Montreux Festival, og spillede i New Port (USA). Senere spillede Bo Stief i ottemandsorkestret, V8 og Entrance, som udgav tre plader. 1977 spillede Entrance på Roskilde Festival (se billede). Under indspilningen af Palle Mikkelborgs komposition “Aura” med Miles Davis, var Stief med både som bassist og co-producer (1989). Samarbejdet mellem Stief og Mikkelborg fortsætter og Stief medvirkede blandt andet på albummet “Anything but grey” og efterfølgende en lang koncertrække.

Biografi: Om

Den danske rockscene

Bo Stief var også at finde på den danske rockscene. Stief spillede blandt andet med Sebastian, Rainbow band, Midnight Sun, Peter Thorup, Aske Benzon, Sanne Salomonsen (producer på “Precious Moments” i 1977), Kasper Winding og Halberg/Larsen og Frans Bak. Bo spillede også på det legendariske "Alpha Centauri" album med Jørgen Emborg. I 2002 blev Stief medlem af fusionsbandet, Santa Cruz med Frans Bak, Alex Riel, Poul Halberg og Hans Ulrik, og de spiller stadig sammen den dag i dag. Stief har turneret Danmark tyndt med musikere, der repræsenterer alle genrer.


Santa-Cruz.jpeg
Biografi: Om
miles bo   163540672_10226689145999476_6

Den internationale musikscene

Siden starten af 70’erne har Stief være meget aktiv på den internationale musikscene. Han gjorde sig kraftigt gældende, som medlem af det banebrydende band “Pork Pie” med blandt andre Philippe Catherine, Charlie Mariano,  og Jasper Van´t Hof.

Van’t Hof og Stiefs samarbejde fortsatte med flere bands blandt andet Bob Malach, Didier Lookood, Aldo Romano med albummet “ Eye Ball”, M. Urbaniak og A. Mouzon med albummet “just Friends” og Ernie Watts med albummet “Face to Face” og bandet Pili Pili med blandt andre Angeique Kidjo. 

I mange år var Bo Stief medlem af all-star big bandet, Peter Herboltzheimers  Rythm and Brass Combination, hvor han blandt andet backede navne som Benny Goodman, Ray Charles, Sammy Davis jr. Manhattan Transfer, Gary Burton, Astrud Gilberto, Clark Terry, Chuck Finley, Grady Tate, Lew Sholoff og mange andre. 

Stief har gennem tiderne også ofte samarbejdet med pianisten Joachim Kuhn. 


Herudover har Bo Stief deltaget i mindre grupper i utallige internationale turneer, festivaler, studieproduktioner, tv-optagelser med for eksempel John Scofield, Stan Getz, Chet Baker, Sonny Stitt, Toots Thielemann, Joe Henderson, Dizzy Gillespie, Ronny Scott, Dexter Gordon, Eddie Harris, Art Farmer, Les mcCann.

Biografi: Om

Nordisk lyd

Bo Stief har altid følt sig knyttet til den nordiske tone. Stief har spillet meget i samtlige nordiske lande, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne. 

Bo Stief har i det nordiske arbejdet sammen med Arne Domnerus, Rune Gustafsson, Tommy Körberg, Marie Bergman, Tolvan Big Band, Tore Brunborg, Nils Petter Molvær, Lars Jansson, Jon Eberson, Eje Thelin, Bobo Steenson, Bernt Rosengren, Lars Gullin, Terje Rypdal, Jon Christensen, Putte Wickman, Audun Kleive og Jon Balke. Han har været involveret i projekt med Jan Gabarek, og han var med i George Russells nordiske all-star band.

Bo har unike norske og svenske musikkere i sine egne projekter. Krister Johnsson, Jon Christiensen, Tore Brunborg og Pål Thowsen. 

I 18 år spillede Bo Stief til Skinnarspillet i Malung, Dalerne i Sverige. Musikken til spillet er skrevet af Jan Johansson.

malung873358_4562867855114431069_n.jpg
Biografi: Om
 Bo Stief-Chasing Dreams (94) .webp

Kapelmester

Siden 1980 har Bo Stief med stor succes ledet egne band med eget musik. Albummene Hidden Frontiers (87), Chasing Dreams (94) og Heart and Destiny med Dream Machine (Poul Halberg, Annika Askman) 

I sine bands har han manifesteret sig som komponist og kapelmester. Han har altid været søgende, nyskabende, grænseoverskridende og inspireret af det, der var, der er og det, der kommer. 

Bo Stiefs musik er let genkendelig med hans personlige, lyriske, melodiske baslyd og hans filosofiske holdninger til det at være musiker fra Norden.

Specielt Chasing dreams var et af 90'ernes store niche band. Blandt andet med Bobo Moreno og Poul Halberg. Bandet havde både succes som liveorkester og albummet var salgssucces. 

Biografi: Om
playground underviser.png

Banddoktor, Lektor og underviser

Gennem mange år har Bo Stief fungeres som banddoktor. Han har vejledt og været producer på mange albums med stor succes for blandt andre Inside the Whale, Zar, Spot 02, Spot 03, Swinging Europe, Kætter Kvartet, Storm, Sisters, Dueholm/Kunz Duo, Berkenstock, Morild, Sabya, Folkemusiklinien, Ave, Surf in Stereo og mange andre. 

Bo Stief har afholdt adskillige clinics og underviser på adskillige musikkonservatorier i ind- og udland. Bo Stief var med fra starten, da den rytmiske konservatorielinje startede i København i 1980. 

Bo har siden har elever fra samtlige danske konservatorier - både rytmisk-, klassisk- og folkemusiklinjen.  Fra 1994 til 2017 var han underviser på det rytmiske konservatorium i Odense. 

Stief har været mentor for et hav af bassister: Niels Davidsen. Marlowe Thomas Risell, Jonathan Bremer, Kasper Tagel, Thomas Fonnesbech, Magnum, David Vang og mange andre. 

Bo har gennem tiden vejledt mange sangere blandt andet Søren Huus.

Biografi: Om

Musikstævner på efterskoler og højskoler

Bo Stief har gennem tiderne virket som lobbyist og har bla. med sine visioner bag kulisserne præget mange nye tiltag i det virkelige liv og i dansk musikundervisning. Har fra 2002-2009 været kunstnerisk leder af Ærøstævnet (musikkursus på Ærø) og deltaget i festivalen på Ærø hvert år. I 2011 blev stævnet flyttet til Ollerup Efterskole - Sang og Musik, og blev gennemført fire år i træk.
I 2010 er Stief med til at planlægge Celebrating NHØP koncert i det genåbnede Montmartre. 

I 2001 startede ung-talent-projektet PLAY!GROUND LIVE (Læs mere her)

De seneste år har Stief en gang om året besøgt efterskolerne Humble, Viby, Vesterdal, Båring og Ollerup og højskolerne Egmont og Bandbjerg, hvor Bo inviterer elever med på scenen. 

Derudover har Stief været lærer på adskillige Vallekilde og Brandbjerg musikstævner.

Bo og piger fra ollerup.jpeg
Biografi: Om

Musik til andre ting

To af Bo Stiefs kompositioner bliver brugt til FN´s promotionfilm. Bo Stief stod for jinglerne til ”Hvornår var det nu det var?” og ”Fredags-kanalen” I DR TV og Danmarks Radio, og han er idémand og primus motor for koncertrækken “Den Nordiske Tone.” 
Bo Stief har komponeret musik til det Kgl. Teaters opførelse af P.O Enquists ” Til Fædra”. I 1996 og 2006 skrev Bo Stief musik til Henri Matisses billedserie ”Jazz”, opført på blandt andet Statens Museum for Kunst og Holstebro Kunstmuseum. Stief var kunstnerisk co-leder for det store kontrabasstævne Bassissimo i 2000 og 2005.
Derudover har Bo Stief arrangeret strygere for Bobo Morenos Choice, Baal, Lelo Nika og til egne projekter.

jazz matisse.jpg
Biografi: Om

One Song - et multietnisk musikalsk mødested

Siden 1997 har Bo Stief med stor succes ledet Bo Stief One Song - et multietnisk musikalsk mødested i forskellige konstellationer. Musikere fra Brasilien, USA, Tanzania, Italien og Serbien har været en del af One Song. One Sogn III, som var sidste udgave af One Song, bestod af harmonika virtuosen Lelo Nika og den fantastiske italienske pianist og bandoneon spiller, Paolo Russo. Sammen udgav de albummet “First Time” som i oktober 2003 opnåede fire stjerner i Down Beat. Det næste album “Short Story” udkom i 2006 og i 2007 modtog de Statens kunstfonds legat. 1996-2006 One Song III - Lelo Nika, Paolo Russo

IMG_1593_edited.jpg
Biografi: Om

One Song New

Siden 2011 spillede Ayi Solomon, Krister Johnsson og Bo Stief sammen. De optrådte med navnet Bo Stief dream team, og skiftede navn midt i det hele navn til Bo Stief One Song New. 

Fra 2011 til 2018 turnerede One Song new flittigt og udgav albummet More short stories.

2011-2018 One Song New - Ayi Solomon, Krister Johnson

one song new.jpeg
Biografi: Om
FINAL Bobo, Ole, Bo PHOTO by Stephen Fre

2000-

Stief har siden 2001 været dybt engageret i “spil dansk dagen” og har været primus motor på arrangementet. 

Den Sorte Diamant lægger scene til flere af Stiefs koncerter fra 2003. 


Stief har siden 2003 turneret med Jesper Thilo kvartet og indspillet fire albums sammen. 

I 2006 finder Stief sammen med Ole Kock Hansen og stedsønnen Bobo Moreno og danner en trio. I 2010 indspiller de sammen albummet “50 ways to leave your lover” og albummet “Dreamsville” som både indspilles i 2010 og i 2013  i samarbejde med trommeslager Adam Nussbaum. Bobo, Ole og Bo spiller den dag i dag stadig sammen. 

I 2009 turnerer Stig Kreutzfeldt, Olivier Antunes og Bo Stief og indspiller albummet “Markerne i brand.”

Biografi: Om
 Halberg  stief 032.jpg

Duo optrædener

1981-1983 Morten Kærså (Sneakers) og Bo Stief


1983: Eef Albers duo 

2000: Arild Anders og Bo Stief i kontrabasduo “Deep North” 

2005: Palle Danielsson og Bo Stief

2004 og 2018 spillede Stief med den amerikanske bassist Steve Swallow under Copenhagen Jazz Festival. 

Fra 2004 spiller Stief med saxofonisten Fredrik Lundin

2011- nu Erik Von Spreckelsen

Fra 2020 spiller Stief med Poul Halberg

Biografi: Om

50-års jubilæum

I 2013 blev Bo Stiefs 50-års jubilæum fejret, hvor hans fantastiske karriere begyndte - nemlig i Jazzhus Montmartre. Bo Stief Dream Team og Friends bestående af Krister Jonsson, Ayi Solomon, Poul Halberg, Hans Ulrik, Jesper Thilo, Asbjørn Kamban, steddatter Julie Maria, døtrene Andrea og Sara Stief, stedsøn Bobo Moreno med hans datter Sally Moreno Risell fejrede Stief på scenen.

Bo Stief K50 (5).jpg
Biografi: Om
70 års.JPG

70-års fødselsdag

I 2016 afholdte Bo Stief sin 70-års fødselsdagskoncert i Jazzhus Montmartre. Gennem koncerten spille Stief med mange af sine kollegaer og gode venner gennem tiden. Musikerne Gerry Brown, Bob Malach, Krister Jonsson og Bobo Moreno spillede på aftenen.

Biografi: Om

Ud over de nævnte musikere har Bo Stief spillet med:

Terry Gibbs, Buddy Tate, Carla Bley, Jimmy Raney, Steve Lacy, Thad Jones, 

Art Taylor, Johnny Griffin, Lee Konitz, Zoot Sims, Al Cohn, 

Mary Lou Williams, Joe Newman, Albert Mangelsdorf, 

Cat Anderson, Frank Rossolino, 

Shorty Rogers, 

Michel Portal, Alphonse Mouzon, 

Manfred Schoof. Booker Ervin,  Radiojazzgruppen, 

Jimmy og Albert Heath, Albert Ayler, Åke Persson, Roffe Ericson, 

Bob Malach, Larry Coryell, Adam Nussbaum, 2 X EBU Concertband, 

R&B-bandet Bobo and the Bobos, 

Wild Bill Davidson, Bjarne Roupé, Alex Riel, Marilyn Mazur, Aldo Romano. 

Enrico Rava. Lis Sørensen, Allan Botschinsky, The Danish Radio Bigband, 

Jackie McLean, Tom Harell,Teddy Wilson, Bud Shank, 

Philly Joe Jones, Hank Mobley, Herb Geller, 

Dave Fridmann, Cliff Jordan, 

Teddy Wilson

Lucky Thomson, Jimmy Witherspoon, 

Bernt Rosengren, Poul Dissing, Lee Konitz, 

John Marshall, Claude Williams, Mark Murphy, 

Bob Rockwell, Robert Cornford, Horace Parlan, Ray Nance, 

Leo Wright, Richard Boone, Frank Foster, Booker Ervin,. Francis Boland, 

Midnight Sun, Ira Sullivan, Didier Lockwood, Joe Henderson, 

Sunnyboy Williamson, Archie Sheep, Komeda, 

Freddie Hubbard, Thomas Stanko, 

Phil Woods, 

Fredrik Lundin, Charlie Wood, 

Gary Bartz, James Moody, Pablo Ziegler, 

Charlie Shavers, Jørgen Ryg, Horace Parlan, Brew Moore, 

Terry Line Carrington, Martial Solal, Buddy de Franco, Kenny Dorham, 

Don Menza, Ferdinand Powel, Chuck Finley, Monika Zetterlund, Joacim Kuhn, 

Hacke Björksten, Eff Albers, Warne Marsh. Clark Terry. Till Brønner

Clifford Jordan, Donald Byrd, Yousef Lateef,

Thijs Van Leer, Jan Akkaerman, Warne Marsh, Ray Nance, Roland Kirk, Louis Hayes

Michel Urbaniak, Jimmy og Doug Raney, NDR Big band, WDR Big band, Hessicher Rundfunk bigband,

Jacie Mclean, Eddie Lockjaw Davis, Eddie Harris /Les McCann,

Max Brüel, Ronnie Stevenson, Atli Bjørn,

Sahib Shihab, John Tchicai,

Sven Asmussen,

Gato Barberi, Red Rodney,

Bent Jædig, Rolf Erikson, Christian Sivert,

Afonso Corea, Stuff Smith, Ronnie Scott, Morten Kærså,

Howard Johnson, Bob Steward, Bernt Rosengreen, Bengt Hallberg,

Lars Jansson, Anders Bergkrantz, Chico lindvall, Rune Carlsson.Stief har som studiemusikker medvirket på utallige albums og TV-shows både i Danmark og udenfor Danmark. 

Biografi: Tekst
bottom of page