top of page
bo og krister.jpeg

Krister Jonsson og Bo Stief duo

”NORDIC ROOT” et soundtrack til her og nu
Dansk/ Svensk all-star duo i verdensklasse.

Den verdens kendte danske virtuose kontra- og el- bassist, komponist, producer Bo Stief med kraftige nordiske rødder spiller nu med en duo som afløser for hans succes One Song projekt. Nordic Root er titlen.


Bo Stief har fundet en super matchende partner til at forløse Bos musikalske og performance mål, nemlig den svenske verdens musiker og guitarist Krister Jonsson. Dette møde har vist sig som et usædvanligt lykkeligt sammentræf af grænseløs super kommunikation, spilleglæde, humor og en spontan enighed om hvad musik er når den spiller.  Krister og Bo har siden 2011 spillet sammen på adskelige tournéer bla. I Bo Stief Dream Team.


Et anderledes charmerende, udadvendt og vedkommende topmøde mellem to musikere, som deler et fælles ønske om en lyd med rødder i det nordiske og skabe et soundtrack til nu og her. Det nordiske sind, temperament, den nordiske smag, holdning, æstetik og egenart er grundinspirationen.


De 2 musikere vil skabe et lydspor til her, hvor vi bor, til den tid, vi lever i og tage udgangspunkt i det svenske og danske. Et lydspor, som ikke bekender sig til genrer, og som bygger på de 2 musikeres åbenhed, alsidighed og lyst til at spille ny levende musik. Musikken er baseret på universelle termer som stemninger, lydbilleder, skønhed, vitalitet, legende lethed, opfindsomhed, variation, sammenspil og personlig kreativitet.


Passionen for det at skabe både gennemkomponeret og spontan improviseret musik er grundlaget for de 2´s fællesskab, et fællesskab der satser på at give publikum oplevelser. 


To store virtuose, erfarne og kreative skandinaviske musikere, der internationalt har sat sit fingeraftryk på dagens musik og skabt nye veje for deres instrument, har fundet sammen for at spille nærværende optimistisk nu-musik for alle på aller højeste plan.


Krister Jonsson kan i kraft af sin alsidighed, lydhørighed og super overskud høres i meget forskellige sammenhæge f.eks med Cennet Jønssons kvartet, med sangerinden Linda Petterson Bratt og den rumænske sangerinde Maria Raducanu og hans egen trio.


Krister er i Danmark bla. kendt med Fredrik Lundin Overdrive, Marilyn Mazur Future Song og Harald Haugård.


Bo har en super kompromiløs karriere med de bedste har spillet med Miles Davis,Stan Getz,Toots Thileman, Eddie Harris, Chet Baker, Dexter Gordon, Ben Webster, John Scofield, Steve Swallow, Sanne Salomonsen, Palle Mikkelborg, Sebastian  og mange mange andre. Bo har ledet  egne bands siden 80 bl.a. Bo Stief Chasing Dreams og Bo Stief One Song. Leder ungdomsprojektet Playground live og er lektor på Syddansk musikkonservatorium.

Krister Jonsson og Bo Stief duo: Services
bottom of page