top of page

Bo Stief

Komponist, kapelmester, bassist, producer, mentor

studio billede.jpg
Tom side: Welcome

Bo Stief har for længst slået sit navn fast både på den internationale og på den nationale scene. Han er en af de store legendariske danske gigant bassister, der har gjort dansk basspil berømt i hele verden. Derudover er han en af de få, der mestrer både elektrisk og akustisk bas.


Bo Stief startede sit musikalske liv som 17-årig i det legendariske jazzhus Montmartre. Han akkompagnerede her navne som Ben Webster, Stuff Smith, Roland Kirk, Yusef Lateef, New York Comtemporary Five, Dexter Gordon, Johnny Griffin Art Taylor, Roy Eldrige, Dollar Brand, Kenny Dorham, Harry Sweets Eddison, Kenne Drew og mange mange andre.


Bo Stief er den kunstner, der har spillet flest gange på Jazzhus Montmartre – både i St. Regnegade og i Nørregade.


I 1966 tog Don Cherry Bo Stief med i sin kvintet, med blandt andre Gato Barberi rundt i Europa. Siden da har Bo Stief haft en stor international karriere, og han har turneret med Charlie Mariano, Stan Getz, Toots Thieleman, Dizzy Gillespie, Philippe Catherine, Jasper Van T´Hof, Alphonse Mouzon, Francy Boland, Diddier Lockwood, Carla Bley, Aldo Roman, Joe Henderson, Pili Pili med Angelique Kidjo, George Russel,Ernie Watts, Chuck Finley , Joachim Kühn.


I mange år var Bo Stief medlem af all-star big bandet, Peter Herboltzheimers Rythm and Brass Combination, hvor han blandt andet backede navne som Benny Goodman, Ray Charles, Sammy Davis jr, Manhatan Transfer, Jose Filiciano, Charles Aznavour, Juliette Greco, Gary Burton,  Astrud Gilberto, Clark Terry, Grady Tate, Lew Sholoff og mange andre.


Bo Stief har optrådt på de fleste store festivaller i verden. Newport, Montreux, Antippes, Pori, Molde, Roskilde osv.


Bo Stief har altid følt sig knyttet til den nordiske tone, og han har spillet meget i samtlige nordiske lande. Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne. Bo Stief har i det nordiske især samarbejde med Arne Domnerus, Rune Gustafsson, Tolvan Bigband, Jon Balke og været involveret i projekt med Jan Gabarek.


Bo Stief er også at finde på den danske rockscene. Han har indspillet syv albums og turneret med Sebastian. Han var med i Rainbow Band/Midnight Sun, Peter Torups Trio, Aske Benzon (Badminton), Poul Dissing, Sanne Salomonsen, Kasper Winding (Mig og Charly), Halberg/Larsen, Anne Linnet Band, Frans Bak (Det blå skrig) og Jørgen Emborgs Alpha Centauri. Et af de vigtigste bands, Bo Stief har spillet i, er Entrance, som har udgivet tre albums. Siden Entrance har Bo Stief arbejdet løbende med Palle Mikkelborg. Blandt andet i forbindelse med Aura´s indspilnings med Miles Davis, hvor Bo Stief både var bassist og co-producer. Siden 2004 spillet med fusionsbandet Santa Cruz (Frans Bak, Hans Ulrik, Alex Riel, Poul Halberg, Bo Stief).


Siden 1980 har Bo Stief med stor succes ledet egne bands med egne kompositioner. Han har altid været søgende, nysgerrig og grænseoverskridende og inspireret af det, der var, det, der er, og det, der kommer. Bo Stiefs musik er letgenkendeligt med hans personlige lyriske baslyd. Specielt Chasing Dreams var et af 90’ernes store nichebands. Bo Stief har haft unikke norske og svenske musikere med i egne projekter. Krister Jonsson, Tore Brunborg, Jon Christensen, Pål Thowsen.


Bo Stief har fungeret som band-doctor for over 100 danske bands – blandt andet Sabya. Han har undervist på Det rytmiske konservatorium i København siden 1980, og har siden haft elever for samtlige danske konservatorier, fra rytmisk, klassisk og folkemusiklinjer. Fa 1994 til 2017 var han lektor på konservatoriet i Odense. Bo Stief har været mentor for et hav af bassister (Jonathan Bremer, Thomas Fonnesbæk, Magnum, Mathæus Bech). Bo har vejledt mange sangere gennem tiderne, blandt andet Søren Huus.

Playground live. De seneste tyve år har Bo Stief været entusiastisk inspirator, dirigent, komponist for tolv unge musikere fra hele Danmark. Der vælges nye talenter hvert år, og de kommende stjerner får en tur i det virkelige liv med et kort intenst prøveforløb og koncerter på spillesteder og skoler samt på Århus og Copenhagen jazzfestival.


Bo Stief har været kunstnerisk leder af stævner på Ærø og Ollerup Musikefterskole. Han har komponeret musik til Det Kongelige Teaters opførsel af Per Oluv Enquist’s Til Fædra, og han har lavet musik til Henri Matisse’s billedserie Jazz, som blev opført på Statens Museum for Kunst. To af Bo Stiefs kompositioner bliver brugt til FN’s promotion-film. Bo har co komponeret jinglen til Hvornår  var det nu det var.


Bo Stief har blandt andet modtaget DJBFA’s hæderspris, Django D’Or og Ben Webster Prisen. Bo Stief blev udnævnt til Årets Musikmenneske af BT i 1988.


Bo Stief har ledet det multietniske antiracistiske projekt One Song med musikere fra hele verden. Specielt udgaven One Song III med Lelo Nika og Paulo Russo havde stor succes. For tiden spiller Bo Stief duo med Poul Halberg, er med i trio med Ole Koch Hansen og Bobo Moreno og med Santa Cruz.


Bo Stief har som studiemusiker medvirket på utallige albums og TV-shows både i og udenfor Danmark. (udvalgt discografi se bostief.com)

Tom side: Tekst
bottom of page